Kalk i Hammarlunda

Pure & Original är en exklusiv färg för bl. a väggar inomhus. Färgerna innehåller 100% naturliga pigment, vilket ger dem en speciell, vacker lyster som man aldrig kan uppnå med syntetiska pigment.


Kalkfärgerna finns att få i två varianter, Fresco och Marrakech. Bägge är rena naturprodukter. Med rätt underlagsbehandling kan de målas på de flesta ytor inomhus (typ gipsskivor/mdf/tidigare målad yta etc). Classico chalkpaint är en kritfärg som fäster på de flesta ytor utan grundning.


Fresco är en ren kalkfärg som ger det traditionella sidenmatta utseendet med naturliga färgskiftningar i ytan.

Marrakech Walls är en lite tjockare kalkfärg som kan glättas upp med en speciell teknik (tadelakt) för att få en blank "stenyta". Ytan blir lite som en polerad stenyta med väldigt vackra skiftningar. Oglättad är den väldigt matt och påminner om rå betong.

Classico Chalkpaint (kritfärg) är en tredje variant. Detta är en vattenlöslig akrylbaserad kritfärg för väggar, möbler m.m. Den fäster väl på de flesta ytor och ofta behövs ingen grundning, passar därmed utmärkt att måla även möbler och snickerier med. Ger samma matta, pudriga utseende som kalkfärgen men med en jämn homogen färgyta (utan färgskiftningar)


Wallprim Pro är en grundfärg speciellt framtagen för att kalkfärgen (Fresco resp. Marrakech Walls) skall fästa på underlaget


Alla fyra färgtyperna kan fås enligt Pure & Originals färgkarta som innehåller ca 170 kulörer (med några få undantag i kalkfärgerna där de starkaste kulörerna ej kan brytas).

För mer information om respektive produkt, se produktblad under produktinformation.


Se mer om Pure & Originals övriga produkter på deras hemsida:

https://www.pure-original.com/